Alpha-cursus

IS ER MEER?!

ONTDEK HET ZELF OP DE ALPHA-CURSUS!

 

Alphacursus

 

 

 

 

 

 

Wat is een alpha-cursus?
Meer dan 205.000 mensen in Nederland hebben al een Alpha-cursus gevolgd. De cursus wordt op ruim 800 plaatsen gegeven door kerken van verschillende denominaties. De Alpha-cursus biedt in tien avonden en een deel van een weekend een vrijblijvende kennismaking met het christelijk geloof. Het biedt mensen op een ontspannen manier de gelegenheid om hier meer over te leren.

Iedere avond begint met samen lekker eten, even loskomen van de dag. Dan is er een inleiding over het onderwerp en daar wordt in kleine groepjes over doorgepraat. Je krijgt veel informatie maar er is ook volop ruimte voor ontmoeting en gesprek.

De Alpha-cursus is een plek waar je al je vragen mag stellen en waar je op een vrijblijvende manier kunt zoeken naar antwoorden.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:
- Wie is Jezus?
- Hoe kan ik geloven?
- Waarom en hoe kan ik bidden?
- Wat te denken over de Heilige Geest?

Voor wie?
Je hoeft niets van de Bijbel te weten om aan deze cursus mee te kunnen doen. Je kunt het ook zien als een opfriscursus: een nieuwe benadering van de basis van het geloof. Zowel mensen die nog nooit een voet in de kerk hebben gezet als mensen die daar al jaren komen zijn welkom, jong en oud.

Wanneer?
Bij genoeg belangstelling start er in januari 2015 ook een curus in Nieuw-Loosdrecht. Heb je interesse, neem dan contact op met Conny Lodder: connydg@hotmail.com / tel. 035-6409484

Kijk voor meer informatie over een Alpha-cursus ook op www.alpha-cursus.nlĀ