c0qZoNmy

Kerstlichtjestocht Loosdrecht

LOOSDRECHT – Zaterdagavond 15 december wordt voor de 4e keer de ‘Kerstlichtjestocht’ georganiseerd in Loosdrecht. De tocht start in de Sijpekerk, Nieuw Loosdrechtsedijk 171. Hier kunt u starten tussen 16.30 en 20.15 uur. Vooraf in- schrijven voor een bepaald tijdblok is noodzakelijk via www.kerstlichtjestocht-loos- drecht.nl.

Een verteller gaat met u mee op pad. De toegang is gratis maar neemt u wat geld mee voor een vrijwillige bijdrage en/of drankje. Neem gerust een ei- gen lichtje/lampion mee voor de wandeling. Tegen een gerin- ge vergoeding is een lampion/ lichtje te koop vóór aanvang van de tocht. Aansluitend kunt u aan uw Kerstbeleving begin- nen die ongeveer 1 uur en drie kwartier duurt.

Tijdens de Kerstlichtjestocht waant u zich even terug in de tijd dat het kindje Jezus werd geboren. Op de route wandelt u onder andere langs de timmer- werkplaats van Jozef, komt u in de herberg, loopt u door het dorp, langs muziekgroepen, koning Herodes, de soldaten, diverse koren, engelenzang, de wijzen, de bedelaars, herders, etc; allemaal op zoek naar het Kind van Bethlehem. Dit alles vindt plaats in de kasteeltuin van Sypesteyn. Als u denkt: “ik ben de vorige keer al geweest” … kom dit jaar dan zeker weer!

De tocht is anders qua route, iets langer, verrassend opge- steld, diverse dieren, nieuwe ta- ferelen en een prachtig slotstuk. Achter de schermen werken dit jaar een recordaantal vrijwil- ligers mee: meer dan 200. Zo kunt u genieten van o.a. Nieuw Leven; Praise Loosdrecht; Mu- ziektheater Spotlight; Snowe Koor; Kamerkoor Revoce en vele anderen. De gezamenlijke kerken van Loosdrecht zullen u een onvergetelijke avond aan- bieden. Alle verder (praktische) informatie is te vinden op www. kerstlichtjestocht-loosdrecht.nl

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *