Gooi-en-Eemlander-logo

Zaterdagavond derde Kerstlichtjestocht in Loosdrecht

Zaterdagavond is het weer zover: na twee jaar wachten wordt dan in Loosdrecht de derde Kerstlichtjestocht georganiseerd.

Belangstellenden kunnen, gewapend met kerstlichtjes, in ongeveer een uur een wandeling maken langs bekende bijbelse plekken en personen als de werkplaats van Jozef, de herberg, koning Herodes, de wijzen, de bedelaars, de tollenaars en de herders. De route eindigt in de stal, waar wandelaars oog in oog komen te staan met Jozef, Maria en Jezus.

De tocht begint achter de Hervormde Kerk aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk 171 en eindigt in de tuin van kasteel Sypesteyn. Deelnemers worden begeleid door een verteller. Starten is mogelijk tussen 17.00 en 20.00 uur. De organisatie nodigt wandelaars uit een eigen lichtje of lampioen mee te nemen. Bij de start zijn ook lampions te koop. De organisatie van het sfeervolle evenement is in handen van de Hervormde gemeente Oud- en Nieuw-Loosdrecht, de Gereformeerde Kerk in Nieuw-Loosdrecht en de Nederlands Gereformeerde Kerk in Oud-Loosdrecht.

Het is de derde keer dat de Kerstlichtjestocht wordt georganiseerd. ,,Meteen al bij het begin, in 2013, was het een enorm succes’’, vertelt organisator Eric Brand. ,,In 2014 was het nóg groter.’’ Ook de organisatie werd omvangrijker. Dit jaar zijn er zo’n tweehonderd vrijwilligers mee in touw. Gevraagd waarom de tocht niet ieder jaar wordt georganiseerd, vertelt Brand: ,,Om te beginnen krijg je dan een beetje overkill. Bovendien: het brengt heel veel werk met zich mee, dat begint al in maart. Het wordt een wat al te zware belasting om het ieder jaar te doen.’’

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *